Vakantie Reizen Myanmar
Hier vindt u veel informatie voor uw Vakantie Reizen Myanmar. Ook treft u hier enkele voorbeelden van prachtige rondreizen, bouwstenen en excursies. Voor de diverse reizen kan er gekozen worden uit vele verschillende hotels en programma's. Op deze manier kunt u uw eigen vakantie naar Myanmar zelf samenstellen of u kunt zich laten inspireren en kiezen voor een 'op maat' programma geheel afgestemd op uw eigen specifieke wensen.
Bij onze Myanmar reizen kunt u kiezen voor een totaal pakket, maar ook voor losse onderdelen als bouwstenen, excursies of tickets. Adventures Globe is specialist voor verre reizen naar Myanmar, individueel of in kleine groep, maar altijd afgestemd op uw eigen wensen. Uw eigen Myanmar reis moet een fantastische ervaring en herinnering worden en daar kunt u bij ons van op aan!
Kies uw bestemming en reistype uit ons totale productaanbod en vraag via enkele eenvoudige stappen via onze website, gemakkelijk en snel een gratis offerte aan voor uw droomreis!
Algemeen Myanmar
Myanmar is eigenlijk pas sinds kort open voor toeristen en de toeristische sector staat nog in behoorlijk in de kinderschoenen. Evenwel heeft dat ook haar charmes omdat het land onontgonnen terrein is voor toeristen en unieke culturele schatten biedt die decennia lang onaangeroerd zijn gebleven. De militaire dictatuur heeft het land immers vele decennia afgesloten gehouden van de buitenwereld. De verkiezing van Aung San Suu Kyi in de regering heeft voor belangrijke politieke veranderingen gezorgd.
Cultuur Myanmar
Myanmarezen gedragen zich naar hun gasten hoffelijk en zijn graag bereid je te helpen als je daarom vraagt. Het is niet gebruikelijk om klachten of meningsverschillen openlijk te uiten, het is goed om hierop te letten tijdens een Myanmar reis. Je geduld verliezen, boos worden of een luidruchtige woordenwisseling in het openbaar betekenen namelijk 'gezichtsverlies'. Confrontaties worden het liefst uit de weg gegaan, om anderen niet in verlegenheid te brengen. Kritiek wordt als een persoonlijke belediging ervaren. Veel meisjes en vrouwen in Myanmar of Birma, treffen we met een licht gele verfstof op het gelaat genaamd Thanaka. Thanaka werkt verkoelend en beschermt de huid tegen de zon. Vrouwen die op het veld werken smeren daarom dikke lagen op hun gezicht en armen. De verfstof wordt gemaakt van de bast van de Thanaka-boom. De bast wordt over een steen gemalen en daarna vermengd met wat water totdat er een lichte pasta ontstaat. De pasta wordt op de wang gesmeerd, soms met geometrische figuren erin. Sommige vrouwen geloven dat thanaka de huid lichter maakt en doen ook ’s nachts een dikke laag op hun gezicht.
Bevolking Myanmar
De bevolking van Myanmar telt ongeveer 51 miljoen mensen. In de grootste stad, Yangon voorheen Rangoon, wonen er ongeveer 5 miljoen. De bevolking van het land bestaat uit vele etnische groepen, waaronder Bamar (68%), Shan (9%), Karen (6%), Rakhine (5%), Chinese Birmezen (3%), Mon (2%) en Kachin (1%).
Religie Myanmar
Bijna negentig procent van de Birmese bevolking is boeddhist. Daarnaast zijn er nog aanhangers van het hindoeïsme, islam en christendom. Boeddhisme bepaalt voor een groot gedeelte het dagelijkse leven van de Birmezen. Een aantal keren per dag gaan ze naar een pagode om te mediteren, eten en elkaar te ontmoeten. Thuis hebben de meeste boeddhisten een eigen altaar. Behalve Boeddha vereren de Birmezen ook nats: geesten. Sommige zijn goedaardig van karakter, andere kwaadaardig. Nats beschikken over bepaalde krachten. Om ervoor te zorgen dat deze niet ten nadele van een persoon worden aangewend, moeten deze geesten met bezoekjes en offers te vriend worden gehouden.
Taal Myanmar
Het Birmaans is de officiële taal in Myanmar en wordt door twee derde van de bevolking gesproken. Daarnaast spreken de meeste etnische bevolkingsgroepen hun eigen taal. Mensen die werkzaam zijn in het toerisme, stedelingen en hoogopgeleiden spreken doorgaans goed Engels.
Feesten Myanmar
Myanmar is een land van festivals. Bijna iedere dag vindt er wel ergens een festival (pwe) plaats. Er zijn festivals met een boeddhistische achtergrond, festivals die gewijd zijn aan nats (geesten), festivals met een plaatselijke betekenis en nationale feestdagen. De meeste officiële feestdagen hebben een vaste datum terwijl de religieuze feestdagen de maankalender volgen waardoor de data per jaar verschillen. Voor een reis door Myanmar moet u er rekening mee houden dat overheidsgebouwen, banken en winkels gesloten kunnen zijn tijdens de feestdagen. Thinyan, het waterfestival is het belangrijkste feest in Myanmar. Birmezen vieren de komst van Thagyamin, de koning van de nats die het nieuwe jaar inluidt. Vier dagen lang (13-16 april 2013) wordt er feestgevierd en worden de zonden van het afgelopen jaar weggespoeld. De straten staan vol met mensen die elkaar verassen met plenzen water uit emmers en bakken. Direct na het Waterfestival is het Birmees nieuwjaar. In september/oktober vindt het Phaung Daw U Kyaung festival plaats bij het Inle meer. Het festival duurt drie weken en wordt afgesloten met een roeiwedstrijd op het Inle meer. Enkele Nationale feestdagen in Myanmar zijn de Dag van de Onafhankelijkheid (4 januari); Eenheidsdag (12 februari) ter herdenking van de overeenkomst die Aung San in 1947 sloot met de nationale minderheden; Dag van de Boer (2 maart), ter gelegenheid van de machtsovername door generaal Ne Win in 1962; Tatmadaw (leger)-Dag (27 maart); Dag van de Arbeid (1 mei) en Martelaren Dag (19 juli), ter herdenking van de dood van Aung San en zijn medestanders.
Tijden Myanmar
In Myanmar is het 5½ uur later dan in Nederland en België. (In de zomertijd 4 ½ uur.) De klok loopt er ook anders dan in de buurlanden Bangladesh en Thailand: ½ uur verschil. De tijdsrekening is sowieso anders, want een week telt volgens de Birmaanse astrologie 8 dagen en het jaar 2007 is in het Birmees 1369. De Birmese, boeddhistische jaartelling begint met Boeddha's verlichting.In de zomer is dat vierenhalf uur. De meeste winkels in Myanmar zijn open tussen 10.00 en 19.00 uur.
Kleding Myanmar
Veel Birmese mannen en vrouwen dragen een sarong die een longyi genoemd wordt. Mannen en vrouwen doen de longyi op verschillende manieren om. Mannen maken aan de voorkant een knoop, waarin ze ook geld en waardevolle spullen bewaren. Vrouwen slaan de longyi aan de voorkant naar binnen. De meeste vrouwen dragen een blouse tot aan de taille, met een diagonale flap aan de voorkant.
Communicatie Myanmar
Internationaal bellen vanuit Myanmar kan vanuit postkantoren, maar is vrij duur. Als je over een simlock vrije mobiel beschikt, is het goedkoper om tijdens je Myanmar rondreis bij een telefoonwinkel in een prepaid simkaart en voor 20 dollar beltegoed aan te schaffen. Dat is wel zo handig als je binnenlandse gesprekken wilt voeren en je kunt er ook voordelig mee naar het buitenland bellen. De internationale toegangscode voor Nederland is +31 en voor België +32. De toegangscode voor Myanmar is +95. Telefoneren in Myanmar is overigens niet goedkoop. In Yangon en Mandalay vind je internetcafés. Daarbuiten zijn de mogelijkheden voor gebruik van internet beperkt. In een enkel geval kun je vanuit het hotel internetten en e-mailen.
Elektriciteit Myanmar
De netspanning in Myanmar is 220 volt. Stopcontacten zijn anders dan in Nederland en België. Stroomstoringen komen veelvuldig voor en de stroomvoorziening kan behoorlijk fluctueren. Op het platteland is stroom niet of slechts voor enkele uren per dag beschikbaar. Een adapter of een verloopstekker en een zaklamp zijn zeker geen overbodige luxe op je Myanmar rondreis.
Fotografie Myanmar
Myanmar is een fotogeniek land, niet alleen vanwege de natuur maar vooral ook vanwege de mensen. Als je mensen fotografeert in Myanmar, vraag dan altijd eerst om toestemming. Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Alleen de etnische minderheden willen doorgaans liever niet op de foto. Het fotograferen van strategische objecten zoals kazernes, bruggen, vliegvelden, spoorwegstations en havens is ten strengste verboden.
Gezondheid Myanmar
Hoewel er voor Myanmar op dit moment geen verplichte inentingen gelden, worden ze vaak wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van de soort reis en het gebied dat u bezoekt tijdens het reizen in Myanmar. Voordat u naar Myanmar gaat is het verstandig om contact op te nemen met een reisdokter. Het is handig om een kleine reisapotheek mee te nemen naar Myanmar met daarin pleisters jodium, gaasjes en middelen tegen koorts, verstopping, diarree, reis- of zeeziekte, insectenbeten en zonnebrand. Verder vitaminetabletten ORS zout, Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging, een thermometer, muggenrepellent (DEET) en voor de hygiëne onderweg een flesje desinfecteer gel en ontsmettingsdoekjes. Ook is het handig om, indien in bezit, het gele vaccinatie boekje en internationale verzekeringspas mee te nemen. Voor sommige medicijnen heeft u een Engelstalige medische verklaring nodig. De zorg in Myanmar is niet te vergelijken met dat in het westen. Bij echte nood wordt geadviseerd om gebruikt te maken van ziekenhuizen in Thailand, omdat die wel voldoen aan de westerse maatstaven. Dokters en apotheken zijn er ook weinig te vinden en de apotheken bezitten meestal geen volledig assortiment. In grote steden zijn er slechts enkele goede apotheken. Tevens zijn er verschillende buitenlandse en Engels sprekende huisartsen in de grote steden actief. Het is verstandig om preventieve maatregelen te nemen om ziekte te voorkomen. Zo kunt u bij aankomst het beste de tijd nemen om te acclimatiseren en voorzichtig te zijn met de felle zon. Zoek de schaduw op of draag een hoofddeksel en zorg dat u voldoende drinkt.
Veiligheid Myanmar
Myanmar is een van de veiligste landen in Azië. Misdaad druist in tegen de boeddhistische cultuur en diefstal en berovingen komen nauwelijks voor. Het is wel altijd raadzaam om goed op uw spullen te letten.
Volg ons of word fan
Volg ons voor de aantrekkelijke aanbiedingen en de laatste nieuws.
word fanDownload onze reisgids