Vakantie Japan Reizen - Japan

Vakantie Reizen Japan

Hier vindt u veel informatie voor uw Vakantie Reizen Japan. Ook treft u hier enkele voorbeelden van prachtige rondreizen, bouwstenen en excursies. Voor de diverse reizen kan er gekozen worden uit vele verschillende hotels en programma's. Op deze manier kunt u uw eigen vakantie naar Japan zelf samenstellen of u kunt zich laten inspireren en kiezen voor een 'op maat' programma geheel afgestemd op uw eigen specifieke wensen.

Bij onze Japan reizen kunt u kiezen voor een totaal pakket, maar ook voor losse onderdelen als bouwstenen, excursies of tickets. Adventures Globe is specialist voor verre reizen naar Japan, individueel of in kleine groep, maar altijd afgestemd op uw eigen wensen. Uw eigen Japan reis moet een fantastische ervaring en herinnering worden en daar kunt u bij ons van op aan!

Kies uw bestemming en reistype uit ons totale productaanbod en vraag via enkele eenvoudige stappen via onze website, gemakkelijk en snel een gratis offerte aan voor uw droomreis!

Algemeen Japan
Japan is eeuwen van buitenlandse invloeden afgesloten geweest, hetgeen heeft geleid tot een in zichzelf gekeerde maatschappij met een zeer afwijkende culturele achtergrond. Bezoek moderne wereldsteden als Tokyo of Osaka, bezoek de oude heiligdommen van Miyajima en Kyoto en ontmoet sumoworstelaars en geisha’s. Geniet van de heerlijkste Japanse gerechten en drankjes. Ook de natuur van Japan is prachtig met de imposante rotsformaties van Sandankyo, die een fantastisch decor vormen. De prachtige vakantie reizen door Japan met Adventures Globe staat garant voor een unieke reisbelevenis!

Cultuur Japan
De Japanse cultuur is afwijkend van alle andere culturen. Het land is eeuwen van buitenlandse invloeden afgesloten geweest wat heeft geleid tot in zichzelf gekeerde maatschappij, waar tradities zich vast nestelden. Een vakantie Japan brengt u in aanraking met Japanse cultuur die sterk is beïnvloed door oude traditionele waarden van saamhorigheid, hulpvaardigheid en betrokkenheid. Religie heeft deze waarden en normen mede bepaald. Met elkaar samenwerken en elkaar helpen, zijn eigenschappen die op verschillende niveaus binnen de samenleving terugkeren. Familiebanden zijn doorgaans heel hecht, waarbij het gewoon is dat verschillende generaties onder een dak leven en voor elkaar zorgen. Er geldt een eercultuur, men dient zich eervol te gedragen en een vernederend gezichtsverlies voor zichzelf en de familie of groep te vermijden. De Japanse cultuur wordt ook teruggevonden in de bouwstijl van traditionele huizen, van hout en klei en daken bedekt met dakpannen. Binnen worden de kamers gescheiden door schuifdeuren gemaakt van hout en papier en de vloeren bedekt met tatami stromatten. Tegenwoordig worden de huizen veelal gebouwd van beton, staal en glas, maar de schuifdeuren van hout en papier en de tatami matten zijn gebleven. Schoenen behoren, evenals vroeger, bij het binnengaan van het huis te worden uitgetrokken. Typisch Japans is ook de algemene wijze van begroeten door het maken van een buiging. Zeer traditioneel is ook de theeceremonie, de chadō of chanoyu, daterend uit de 14e en 15e eeuw. Het is een uren durende ceremonie waarbij de thee en voedsel op rituele wijze worden bereidt en geserveerd. Het ritueel is sober en vind plaats in een theehuis. Het theehuis bevindt zich in een theetuin. Alles verloopt volgens vastgestelde regels en de bewegingen van theemeester en gasten dienen minimaal, vloeiend en doelmatig te zijn.

Religie Japan
De oorspronkelijke religie van Japan is het Shintoïsme. Het Shinto is in Japan ontstaan in het verre verleden en vereert de natuur. Men gelooft in de geestelijke krachten van de wind, de zee, bergen, bomen of stenen, de Kami. Later werden ook voorouders, helden en andere personen opgenomen in de Kami. De Kami worden vereerd in ‘schrijnen’, die men dan ook overal terugvindt in Japan. De natuur is voor de Japanner nog steeds heilig, omdat er een mysterieuze goddelijke aanwezigheid achter schuilgaat. Een bijzondere berg, boom, waterval of steen, aan alles kan een heilige status worden toebedeelt die tot verering aanleiding geeft. Het Shinto kent geen stichter, er zijn geen heilige schriften, er bestaan geen dogma’s of een specifieke moraal. Er is zelfs geen vaste geloofsleer. In het midden van de 6e eeuw is het Shinto samengegaan met het Boeddhisme, dat via China en Korea naar Japan kwam. Invloeden van andere externe stromingen als het confucianisme, het taoïsme en christendom, werden later geabsorbeerd. De meeste Japanners hangen tegenwoordig het Shintoïsme aan, vermengd met elementen uit het Boeddhisme. Thuis heeft men dan ook twee huisaltaren, een shinto, de kamidana, en een boeddhistisch huisaltaar, de butsudan. Verder wordt er deel genomen aan zowel Shinto- als aan Boeddhistische gebruiken.

Taal Japan
In Japan spreekt men Japans, in tegenstelling tot de Chinese, Vietnamese of Thaise taal geen toontaal is. De standaard Japanse taal die gebruikt wordt in Tokyo en omstreken, wordt ook gebruikt en begrepen door heel Japan. Er bestaan echter ook een flink aantal dialecten die in verschillende delen van Japan worden gebruikt. Er bestaan verschillende niveaus van beleefdheid in de Japanse taal, laag, gewoon en hoog. Al naar gelang status, leeftijd en situatie gebruikt met hoog richting hoger geplaatsten en laag richting lager geplaatsten. Het Japans lijkt een eenvoudige taal, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen enkelvoud en meervoud, geslacht speelt geen rol en er bestaan geen vervoegingen. Men kent echter een groot aantal werkwoordstijden, waarbij de werkwoorden vrijwel altijd achteraan de zin worden geplaatst. Vaak worden ook onderwerpen in zinnen weggelaten, waardoor het niet meevalt voor een buitenlander om te begrijpen waar het over gaat. Het schrift bestaat uit een combinatie van drie schriftsystemen, namelijk het Hiragana-alfabet, het Katakana-alfabet en Kanji en is bijzonder ingewikkeld. Hoewel Japanners veel tijd besteden aan het leren van Engels op school, zijn er maar weinigen die het goed spreken en schrijven. Afgezien daarvan is het Engels van een Japanner nog steeds vele malen beter dan het Japans van de meeste bezoekers.

Feesten Japan
Een van de belangrijkste feesten in Japan is het Nieuwjaar. Ganjitsu, 1 januari, is een nationale feestdag en het begin van de vakantieperiode. De periode wordt shogatsu genoemd, de oorspronkelijke naam voor januari. Vele Japanners bezoeken hun familie en reizen naar een tempel of andere heilige plek om de eerste zonsopgang van het jaar te zien. Eind maart, begin april wordt het bloemenfeest, Hanami gevierd. In deze periode staat, afhankelijk van het gebied staat, de Japanse kers, Sakura in bloei. De korte bloeiperiode van de sakura symboliseert de vergankelijkheid van het leven. Er worden op diverse plaatsen picknicks gehouden om de bloeiende kersenbomen te bekijken. Op 5 mei vieren de Japanners kinderdag, een nationale feestdag. Voorheen was dit ‘jongensdag’ dat zijn oorsprong vindt bij de samoerai uit de Edo periode. Op deze dag laat een familie aan de buren zien dat er jongens in het gezin zijn door wapperende karpers uit te hangen. In huis worden poppen in samoeraikledij en samoeraihelmen opgezet, om de wens te uiten dat de zoons opgroeien tot onbevreesde mannen. De bovenste karper stelt de vader voor, de tweede de moeder en iedere volgende de zoons, nu de kinderen. In de zomer worden in meerdere steden en dorpen zomerfestivals gevierd. Een van de grootste vindt plaats in Kyoto, het Gion Matsuri. Dit festival duurt de hele maand juli en het hoogtepunt op 17 juli wordt gevormd door een kilometerslange stoet praalwagens die handmatig door de stad wordt getrokken. Een ander belangrijk feest is Obon op 15 augustus, hoewel geen nationale feestdag. Obon is een festival dat haar oorsprong vindt in het Boeddhisme waarbij offers worden gebracht voor de geesten voorouders en dierbaren. Tegenwoordig zijn er ook niet-boeddhistische elementen opgenomen, waarbij feestvuren worden aangestoken om de geesten terug te begeleiden naar huis. Kerstmis wordt uitbundig gevierd in Japan, hoewel het geen nationale feestdag is en men de geboorte van Jezus Christus ook niet viert. Het geven van cadeautjes, het zingen van kerstliedjes, de Kerstman onderdeel geworden van de Japanse feesten.

januari 1 Nieuwjaarsdag, Ganjitsu
februari 11 Stichting van Japan
april 8  Bloemenfestival, Hanami
mei 5 Kinderdag
augustus 13 Obon Festival
september 23 Begin van de herfst, Shubun
november 23 Dag van de arbeid
december 23 Verjaardag van de keizer

Fooien Japan
Het geven van een fooi is niet gebruikelijk in Japan en kan soms als een belediging worden gezien. Taxichauffeurs en personeel in restaurants en hotels verwachten en willen vaak niet eens een fooi. U kunt hier tijdens uw vakantie reizen Japan dan ook rekening mee houden.

Tijden Japan
De klok in Japan loopt in de winter acht uur voor op de onze en in de zomer zeven uur. Overheidsinstellingen, banken, postkantoren en andere publieke diensten zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00. Postkantoren zijn ook op zaterdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Musea zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Winkelcentra en restaurants zijn meestal zeven dagen per week geopend tot 20.00.

Kleding Japan
Verreweg de meeste Japanners dragen gewone werkdagen moderne, westerse kleding, maar op bijzondere dagen en feestdagen wordt de traditionele kimono aangetrokken. Deze wordt om het lichaam gewikkeld en dan vastgebonden. Bij de kimono worden hoge houten klompen, of lage sandalen van leer gedragen, gecombineerd met katoenen sokken. Een mooie zijden kimono is duur en vaak een familie erfstuk. In bergachtige gebieden, ’s avonds en in ruimten met grote airconditioners kan het prettig zijn om een jas mee te hebben. Bovendien regent het in Japan regelmatig, met name in juni en juli, waardoor regenkleding of paraplu vereist zijn.

Communicatie Japan
Bellen of het gebruik van internet op de meeste plaatsen in Japan. Op het platteland kan het soms lastig zijn. Bellen naar het thuisfront kan tijdens de Japan vakantie of Japan rondreis vanuit het hotel, een telefooncel of telefoonshop of met de mobiel. Het landnummer of de internationale toegangscode voor Nederland is 0031 en voor België is 0032. Het landnummer voor Japan is 0081. Voor locale gesprekken, maar vaak ook internationale, is het voordelig om een locale simkaart te kopen bij een supermarkt of minimarkt. Internet is beschikbaar in de meeste hotels, restaurants, cafés zoals bijvoorbeeld Starbucks en winkelcentra.

Elektriciteit Japan
De netspanning in Japan is 110 volt en er worden Amerikaanse stekkers, stekkers met platte pennen gebruikt. Het is handig om een adapter of een verloopstekker mee te nemen. Een oplader die functioneert bij een netspanning van 110 volt kunt u zonder problemen gebruiken.

Fotografie Japan
Japan is een prachtig land om foto’s te maken, van mooie bezienswaardigheden, tempels, natuur en ook de mensen. Vraag voor het fotograferen van mensen wel altijd om toestemming. Zelf zijn de Japanners fanatieke fotografen, waarbij ze van alles en nog wat vastleggen. Japanners doen over het algemeen niet moeilijk als ze gefotografeerd worden, vaak poseren ze nog ook. Van militairen objecten zoals kazernes, controleposten en vliegvelden is het verboden om foto’s te maken. Verder zijn er sommige tempels en musea waar het niet is toegestaan te fotograferen, dit staat dan duidelijk met bordjes aangegeven.

Gezondheid Japan
Voor Japan gelden er op dit moment geen inentingen. Standaard vaccinaties worden over het algemeen wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt tijdens het reizen in Japan.

Het is handig om een kleine reisapotheek mee te nemen naar Japan met daarin jodium, pleisters, gaasjes en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, reis- of zeeziekte, insectenbeten en zonnebrand. Verder vitaminetabletten ORS zout, Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging, een thermometer en voor de hygiëne onderweg een flesje desinfecteer gel en ontsmettingsdoekjes. Ook is het handig om, indien in bezit, het gele vaccinatie boekje en internationale verzekeringspas mee te nemen. Voor sommige medicijnen heeft u een Engelstalige medische verklaring nodig. De Japanse gezondheidszorg staat internationaal gezien op een hoog niveau. De medische zorg in ziekenhuizen en klinieken voldoet ruimschoots aan westerse maatstaven.

Het is verstandig om preventieve maatregelen om ziekte te voorkomen. Zo kunt u bij aankomst het beste de tijd nemen om te acclimatiseren en voorzichtig zijn met de felle zon. Zoek de schaduw op of draag een hoofddeksel en zorg dat u voldoende drinkt.

Veiligheid Japan
Japan is een van de veiligste landen ter wereld, de criminaliteitscijfers liggen internationaal gezien op een zeer laag niveau. Natuurlijk is het altijd verstandig om goed op uw waardevolle bezittingen te letten. Vooral op drukke plaatsen en in grote steden. Helemaal vrij van kleine criminaliteit is geen enkel land. Overigens kent Japan wel georganiseerde misdaad zoals uitgevoerd door de roemruchte Yakuzi. Als toerist zal u hier echter nooit iets van merken.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.